Samoille siskon synttäreille leivoin pätkiskakun, joka mun on pitänyt jo jonkin aikaa tehdä. Nyt sitten sainkin sen aikaiseksi. Oli kyllä herkullista, mutta ei maistunut niin paljon pätkiksille kuin olisin toivonut, enemmänkin niille minttudominoille. Mutta hyvää oli, ja makeaa. Koristelun päätin vasta tänään paria tuntia ennen lähtöä ja päätin alkaa yrittämään tuollaista suklaareunusta. Oli kyllä helpompi tehdä kuin luulin. Seuraavalla kerralla voisi kyllä vähän hahmotella etukäteen, nyt vain vetelin kiireessä koukeroita menemään.

Image Hosted by ImageShack.us

ja ohje jälleen Chocomumilta, kiitos vaan sinne! Tätä on kyllä leivottu useammassakin blogissa =) Muutin ohjetta sen verran, että sulatin osan pätkiksistä ja osan murskasin.  Chocomumin ohjeen löydät tuolta, alla vähän muunneltu versio

Minttudomino-pätkiskakku

 

2 X 1 "pötkö" Minttudominokeksejä, eli yksi paketillinen

60g margariiniä tai voita

 

täyte:

4 Liivatelehteä

2 pätkispussia, muutaman kyllä söin

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

(½ dl Kuumaa kahvia) minä laitoin maitoa ja vähemmän kuin tuon 1/2 desiä

 

Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Painele muruseos irtopohja- tai reunavuoan pohjalle. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sulata noin puolet yhdestä pätkispussista ja hienonna loput, sekoita ne tuorejuuston joukkoon.  Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon. Puserra liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin/maitoon. Lisää seos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele.