Viime viikolla alkoi tehdä älyttömästi mieli porkkanakakkua. Ikinä en ole sitä itse tehnyt eikä minulla ollut hyvää testattua ohjettakaan. Netistä yritin bongailla jotyain sellaista, joak muistuttaisi sitä mitä joskus olen maistanut. Löysinkin paljon ja yhden nappasin. Tuli kyllä todella ihanan meheviä ja maukkaita, mutta päällinen ei ollut aivan sellainen kuin olisin halunnut, lähelle kuitenkin. Todella hyvää oli silti.

Image Hosted by ImageShack.us

Porkkanakakku

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

uunipellillinen

6 munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 tl kanelia
9 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
3 dl pullomargariinia tai
300 g margariinia sulatettuna


Kuorrutus
100 g voita tai margariinia
200 g maustamatonta sulatejuustoa (esim. Olympia tai Mesikämmen)
3 dl tomusokeria

 

Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja rasvaa.

Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
kuva009op4.a7f6d57097.jpg