Tässä heti alkajaisiksi isäni 70-vuotis syntymäpäiville tekemäni appelsiinisuklaa-tuorejuustokakku. Koristelu vähän niin ja näin. Piti nopesti keksiä jotakin ja sulaa suklaata sitten vain pursotin ja hopeisia kuulia päälle. Noita suklaakoristeita tein edellisenä iltana kaikenlaisia. Päälle piti tulla sellainen ihana perhonen, jolla siivet ylhäällä, mutta ne katkesivat vaikka kuinka varovasti yritin siirtää kakun päälle. Tämä oli todella hyvää ja todella makeaa myöskin eli yksi pala riitti aivan hyvin.

kuva037js6.jpg

Ja tässä olisi ohje:

 

Appelsiinisuklaa-tuorejuustokakku 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

pohja:

175 g suklaatäytekeksejä

75 g voita

 

täyte:

4 liivatelehteä

170 g appelsiinisuklaata (Marabu)

200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa

1 ¼ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

 

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivateseos. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele haluamallasi tavalla.