Äitini antoi minulle lopun Helmi-kermalikööripullosta ja halusin ehdottomasti kokeilla tätä chocomumin blogista löytämääni herkullisen näköistä torttua. Ja oli kyllä juuri niin herkullista kuin kuvitella saattaa. Samalla kokeilin ostamaani muottia ja tein päälle marsipaanista lumihiutaleita, vielä kun lunta pikkuisen on jäljellä.

Image Hosted by ImageShack.us

Helmi-kermaliköörikakku<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

 

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

 

Täyte:

3 liivatelehteä
1 dl Helmi-kermalikööriä (tai muuta vastaavaa)
2 dl kuohukermaa (laitoin Flora vispiä 2,5 dl)
400 g mascarponea
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. (Vaniljasokerin voit halutessasi korvata yhden vaniljatangon siemenillä.)

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana mascarpone-sokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.