Kylläpäs minä olen ollut ahkera blogin päivittäjä. Eipä nyt nii hirveän paljon ole tullut leivottuakaan eikä niitä muutamia ole ehtinyt tänne laittamaan kun yritän epätoivoisesti saada valmiiksi tämän kuun alussa aloittamani huivin. Kuvittelin saavani sen valmiiksi pikkusiskoni synttäreihin 6.4 mennessä, mutta taitaa jäädä haaveeksi. Ei siitä enää niin kovin paljon puutu, mutta tarpeeksi paljon kuitenkin.

Toissa viikolla tein edellispäivän riiseistä lihapiirakan.

Image Hosted by ImageShack.us

Tässä käyttämäni rahkavoitaikinan ohje. Ohjeesta tulee kaksi isoa piirakkaa. Täytteeseen laitoin vain edellispäivän riisit ja 400 g jauhelihaa, jotka ensin paistettu ja maustettu maun mukaan.

250 g voita tai margariinia  

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

250 g (1 tlk) maitorahkaa     

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe puuhaarukalla. Lisää maitorahka sekoita tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.

Jaa taikina kahteen osaa ja kaaviloi joko ympyräksi tai neliskulmaiseksi sen mukaan minkämuotoisen piirakan haluat.

Lastaa täyte toiselle puolelle levyä ja käännä toinen puoli kanneksi. Käännä. Käännä reunat piirakan alle ja painele sormin reunat tiiviiksi.

Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa n. 25 minuuttia.